בתחילת המאה העשרים התברר כי מכניקת הקוונטים היא תאוריה מהפכנית המתארת את התנהגות הטבע בממדים מיקרוסקופיים. תיאוריית הקוונטים, שאפשרה בין היתר להבין את ההתנהגות של חלקיקים קטנים ביותר, האלקטרון והפוטון, היוותה את הבסיס למהפכה הטכנולוגית שהעולם עבר באמצע המאה העשרים. לדוגמא, תופעת קואנטית הנקראת “מנהור” מאפשרת לאלקטרון לחדור דרך מחסומים בלי צורך לעבור מעליהם. תופעה זה הכרחית להבנת ההתנהגות של הטרנזיסטור, הרכיב הבסיסי של כל מחשב וטלפון נייד, ולביסוס תעשיית המוליכים למחצה (סמיקונדקטורים). בדומה, תעשיית הלייזר מבוססת על תופעות הקוונטיות המסבירות את ההשפעה של אלקטרונים על פוטונים.
בשנים האחרונות התברר כי בתנאים מסוימים ניתן לזהות תופעות קוונטיות גם בעולם המאקרוסקופי, אפילו במרחקים של מאות ואף אלפי קילומטרים. יישום של תופעות קוונטיות בסקאלות מאקרוסקופיות צפוי להוביל לגל שני של מהפכה טכנולוגית-קוונטית במאה הנוכחית.
אחת התכונות הבסיסיות של מכניקת הקוונטים היא “השזירה הקוונטית” (Quantum Entanglement) . כאשר שני (או יותר) אלקטרונים או שני פוטונים “שזורים” ביניהם, כל אחד יכול לשאת מידע על השני. מדע זה נשמר גם כשאר שני החלקיקים נמצאים במרחק גדול מאוד.ניצול טכנולוגי של תופעת השזירה הקוונטית יוביל למהפכה בסדרה של תחומים טכנולוגיים חדשניים ביניהם, רשתות תקשורת קוונטיות מאובטחת, ניווט, מחשוב קוונטי, חיישנים ביו-רפואים, ועוד.
מרכז QUEST (Quantum Entanglement in Science and Technology) בבר-אילן שם לו למטרה להתמקד בהבנה של המדע הבסיסי העומד ביסוד תופעת השזירה הקוונטית, וברתימת הידע התיאורטי לפיתוח טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך. במרכז יפעלו עשרות חוקרים מובילים בתחום בקנה מידה עולמי. הסינרגיה של עבודתם המשותפת צפויה להוביל לפריצות דרך משמעותית בתחום המידע הקוונטי.